top of page

Vášeň pre interiér

Manželia si vilu zladili do vidiecko-moderného štýlu


Kým domáci pán si zakladá na najmodernejších technológiách, domáca pani inklinuje skôr k vidieckemu štýlu. Tak sa stalo, že interiér modernej pasívnej vily vonia pokojným vidiekom.


Dom si postavili pred piatimi rokmi takmer svojpomocne a Ján, Dianin manžel, si v ňom splnil sen v podobe rekuperácie, slnečných kolektorov, vykurovania elektrikou, ktoré doplnil automatickými teplovodnými kachľami na peletky. Ona zasa, na uspokojenie svojej duše, prepašovala do domu trocha dreva, jemné prírodné odtiene i delikátnu zmes štýlov a k novým kúskom pridala staré aj originálne recyklované.


Čo majú


Dvojpodlažný dom postavili podľa katalógového projektu, ktorý prispôsobili svojim potrebám. Najmä polohu schodiska, ktoré presunuli bližšie k spoločenskej časti domu, aby mali lepšie prepojenie s horným podlažím. K prízemnej časti domu okrem otvoreného priestoru s kuchyňou, jedálňou a obývačkou patrí technická miestnosť, kúpeľňa a detská izba pre dcérku, ktorá dočasne obsadila pôvodne plánovanú pracovňu. Na poschodí je oddychová časť so spálňou rodičov, s ďalšou kúpeľňou, so šatníkom a s dvoma detskými izbami.


Zariadenia interiéru sa ujala pani Diana: „Je to moja celoživotná vášeň, už ako malá som sedela nad americkými katalógmi s nábytkom a doplnkami a snívala o tom, ako bude môj domov vyzerať.“ Odvtedy sa jej vkus formoval, páčilo sa jej veľa vecí a štýlov, ale vždy sa to točilo okolo vidieckeho. „Pochopila som, že keď zariaďujem novostavbu, nemôžeme v nej žiť ako v starom kamennom dome z Toskánska, vyzeralo by to násilne. Preto som sa snažila skĺbiť moderné s troškou vidieckeho,“ dodala domáca pani.


Z čoho sa teší


Pani Diana zariadila dom v neutrálnych farbách, prírodných materiáloch a doplnila milými aj praktickými doplnkami. Všetko dohromady vytvára oázu pokoja a pohody. „Najlepšie sa cítim v kuchyni a v obývačke.




6 zobrazení0 komentářů
bottom of page